نحوه ی انتخاب منو خدمات مجالس
برگزاری انواع مجالس یکی از مهمترین کارهایی است که باید به بهترین نحو صورت بگیرد. در این حیطه خدمات مهمی ارائه می گردند، که برای انتخاب آنها بهتر است با نحوه انتخاب منو خدمات مجالس آشنا شوید. به این صورت می توانید یک انتخاب هوشمندانه داشته باشید.
معمولا توسط موسسات مختلف تشریفات، پکیجها و منوهای زیادی در اختیار افراد قرار داده می شوند، که ممکن است برای مراجعه کننده کمی گیج کننده به نظر برسند.
همچنین در بیشتر مواقع نیز ممکن است به دلیل عدم آگاهی مراجعه کننده از نحوه انتخاب منو، منویی به آنها تحمیل شود که دارای هزینه زیادی می باشد. به این ترتیب آشنایی با نحوه انتخاب صحیح برای دریافت خدمات تا حد زیادی می تواند در صرف هزینهها صرفه جویی کند. به این ترتیب بهتر است که با مراحل و نحوه این انتخاب آشنا شوید.
مراحل انتخاب منو خدمات مجالس
زمانی که برای دریافت خدمات به یک موسسه تشریفات مراجعه می کنید، بهتر است با توجه به موارد ذکر شده در زیر خودتان در نهایت تصمیم بگیرید. به این صورت می توانید یک تصمیم هوشمندانه و به صرفه بگیرید که در خور شما می باشد. از جمله مهمترین مراحل نحوه انتخاب منو به صورت زیر است:
تعیین خدمات ضروری
مرحله دوم، وقت آن رسیده است که با توجه به بودجه ای که در اختیار دارید، تنها خدمات ضروری که باید دریافت شوند را مشخص کنید. به این صورت می توانید با توجه به آگاهی از نحوه خدمات مجالس برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و خدمات مورد نیاز و لازم را دریافت کنید. به این صورت چشم انداز مشخصی از هزینه ای که باید پرداخت کنید مشخص می شود.
تعیین کردن بودجه مورد نظر
اینکه قصد دارید تا چه میزان هزینه صرف دریافت خدمات کنید، بسیار حائز اهمیت است. به این منظور بهتر است که در این زمان میزان هزینه ای که قرار است صرف کنید را مشخص کنید و آن را با مدیریت تشریفات در میان بگذارید. این کار باعث می شود تا در آخر کار با کمبود بودجه مواجه نشوید و بتوانید خدماتی در خور را تهیه نمایید. همچنین باید به خاطر داشته باشید که بودجه خود را به هیچ عنوان نباید تغییر دهید تا مشکلات جبران ناپذیر ایجاد نشوند.
توجه به سلیقه مهمان ها
بهتر است که در انتخاب کردن موسیقی، نوع غذاها و سایر خدماتی که قرار است دریافت کنید به سلیقه و سبک مهمانان خود توجه کنید و خودخواه نباشید. برگزاری یک مراسم درخور که بتواند شایسته مهمانان شما باشد، بسیار اهمیت دارد. ولی همانطور که ذکر شد، این به در نظر گرفتن تصمیم شما در رابطه با توجه به سلیقه مهمانان وابسته است. این که مهمانان شما از مراسمی که آنها را دعوت می کنید احساس رضایت داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است.
انتخاب منوی مناسب با توجه به نوع مراسم
نکته مهمی که در رابطه با نحوه انتخاب منو خدمات مجالس وجود دارد، و نباید از آن چشم پوشی کرد، توجه به نوع مراسم می باشد. از آنجایی که خدمات بسیار متنوعی توسط موسسات تشریفات ارائه می گردد، باید ابتدا در نظر داشته باشید که قصد برگزاری چه مهمانی و مجلسی را دارید. چرا که برخی از منوها مناسب برخی از مجالس نخواهند بود.
کیفیت را فدای قیمت نکنید
همانطور که از قدیم گفته اند، هیچ چیز ارزانی بی حکمت نیست. به همین دلیل بهتر است به دلیل پرداخت هزینه پایین تر، خدمات بی کیفیت را دریافت نکنید. چرا که برخی از موسسات در ازای هزینه کم خدمات بی کیفیت و ارزان را ارائه می دهند که بهتر است هیچ وقت چنین اشتباهی را مرتکب نشوید.
باید این گونه تصور کنید که مردم را به خاصترین شامی که میتوانید ارائه کنید دعوت کردهاید. طبق نظر همین کارشناس برگزاری شام به این صورت که مهمانان مینشینند و شام را در بشقابهایی میل میکنند، متداولترین شیوه ارائه شام در جشن است اما این تنها راه ممکن نیست. ما برای شما در اینجا توصیههایی درباره نحوه اجرای هر نوع وعدهغذایی مثلاً یک شام خوب متناسب فصل، فراز و نشیبهای مربوط به هر سبک و هزینههای مربوطه را برای شما جمعآوری کردهایم پس با ما همراه باشید.
پذیرایی در تالار پذیرایی به شیوه ظرفی
این سبک پذیرایی بیشتر در گذشته متداول بوده است. این نوع به این صورت است که تمام میهمانان در تالار عروسی یا باغ تالار مینشینند و شام به صورت رسمی سرو میشود. معمولاً در این سبک از پیشغذا و غذای اصلی و گاهی نیز از دسر استفاده میشود. معمولاً به همه یک نوع پیشغذا داده میشود و همچنین میتوان به روشهای مختلفی که در زیر آمده است ارائه میشود:
- به میهمانان غذای اصلی غیرگیاهی یا یک جایگزین گیاهی مناسب گیاهخواران داده میشود
- میهمانان میتوانند غذای خود را از منو انتخاب کنند، که معمولا گوشت یا ماهی در کنار یک پیشغذاست.
- میهمانان قبل از حضور درجشن غذای اصلی خود را انتخاب کردهاند.
هزینه و قیمت منو
این روش میتواند بسیار بهصرفه باشد زیرا میتوانید قیمت منو را کنترل کنید. از لحاظ هزینه غذا و هزینههای اجاره، برگزاری شام به این روش نسبت به برگزاری شام به سبک سلف سرویس یا بوفه هزینه کمتری دارد زیرا به موادغذایی کمتری نیاز است(از نظر تنوع و موادغذایی خالص) اما هزینه خدمات کمی بالاتر خواهد بود.
نکات مهم
به گفته پراگ که یک مدیر تشریفات عروسی است ، معمولا زوجها برای این نوع میهمانی یک پیشغذا و یک غذای اصلی در نظر میگیرند. ما علاقه داریم کاری کمی متفاوت انجام دهیم و زوج ها یک پیش غذا و یک غذای اصلی برای تمام میهمانان انتخاب کنند، علاوه بر اینکه همواره یک گزینه گیاهخواری/بدون گیاه وجود خواهد داشت. این یک تجربه خوب برای میهمانان است. شما هنگامی که مردم را برای شام به منزل خود دعوت میکنید از آنها نمیپرسید که چه چیزی میخواهند. علاوه بر این، این موضوع در حوزه زبالههای غذایی نیز مفید است که برای ما اولویت خاصی دارد.
نکات
پراگ میگوید:« ما همیشه با طراحان همکاری نزدیکی داریم تا از قبل چیدمان میز را در نظر داشته باشیم. هیچ چیزی بدتر از این نیست که جایی برای قراردادن غذا وجود نداشته باشد. به همین خاطر اطمینان حاصل کنید که جای کافی برای کاسه و بشقاب و هرچیزی که قرار است روی میز باشد وجود داشته باشد. این یک قانون سرانگشتی خوب است که از بشقاب هایی با اندازه فوق العاده بزرگ استفاده نکنید. علاوه بر این حتما به مسئول خدمات و کارگران بگویید که کدام بشقاب قرار است در کجای میز قرار بگیرد و همه چیز با خدمات و به صورت مناسب انجام شود. »
انتخاب منوی غذای باغ تالار و تالار عروسی به سبک بوفه
بوفه شامل میزهای طولانی است که انواع مختلف و زیادی از غذاها روی آن قرار دارند. این سبک منو بیشترین طیف غذایی را برای میهمانان عرضه میکند و اگر میهمانان مختلفی دارید که سلیقه غذایی سخت و متنوعی نیز دارند، منوی تالار عروسی و باغ تالار بصورت بوفه پذیرایی به این سبک مناسب خواهد بود. چیزی که در اینجا مهم است این است که چگونه میهمانان را از طریق صف غذا به سرعت و به صورت موثر پذیرایی کنید.
هزینه
مانند روش پذیرایی به سبک خانوادگی باید انتظار داشته باشید برای بوفه هزینهای ده تا سی درصد بیشتر از یک شام سرو شده صرف کنید زیرا موارد بیشتری در منو خواهید داشت و کنترل کمتری نیز روی میزان مصرف میهمانان دارید. هرچند یک نکته مثبت بوفه این است که هزینه کارگران با توجه به چیدمان میز و میزان خدماتی که بخواهید، حدود بیست درصد کمتر از برگزاری میهمانی به دو روش قبلی خواهد بود.
نکات
درباره تمام المانها و عناصر فکر کنید و روی جنبههای بصری تمرکز کنید. قرار است غذاها تازه و عالی باشند، پس درباره رنگ همهچیز خوب فکر کنید. اگر موارد بیرنگ زیادی دارید سعی کنید آنها را با المانهای رنگارنگ ترکیب کنید.
چندین نقطه برای دسترسی به غذاها در نظر داشته باشید که مردم مجبور نباشند به صورت خطی و در صف منتظر بمانند. کارشناس پیشنهاد کرده است که به ازای هر 50 میهمان یک نقطه دسترسی وجود داشته باشد و تاکید کرده است که کارکنان در هر نقطه حاضر باشند تا به محض رسیدن مردم به بوفه آنها را راهنمایی کنند که اطراف میز شلوغ نشود و ترافیک ایجاد نشود.
در بوفه ها مقدار زیادی غذاهای دلچسب به صورت زیبا به نمایش گذاشته میشوند. در هنگام برنامهریزی منوی غذایی باید چند مورد را در خاطر داشته باشید. از آجیل استفاده نکنید! دسترسی به برخی غذاها ممکن است برای میهمان سخت باشد. در این موارد باید یک کارمند حضور داشته باشد که این موارد را برای افراد سرو کند یا آنها را از بوفه بردارد. قرار است شرایطی برای میهمان فراهم کنید که به راحتی بتوانند غذای خود را بردارند.
منوهای پذیرایی تالار بصورت سلف سرویس و تشریفاتی
سلف سرویسها در منوی غذای تالار عروسی وجود دارد از نظر تنوع غذایی بسیار شبیه بوفهها هستند. این ایستگاهها میزها یا قسمتهایی دارند که به غذای خاص یا نوعی خاصی از غذا اختصاص یافتهاند. این حالت معمولا تعاملیتر است و افراد نسبت به بوفه بیشتر درگیر انتخاب غذا و برداشتن غذا میشوند.
انتخاب این منوی خدمات در مجلس یک فرصت عالی است که خلاق شوید و شخصیت خود را به عنوان یک زوج نشان دهید. مثلا اگر صدف دوست دارید، یک ایستگاه برای صدف در نظر بگیرید. اگر پیتزا دوست دارید یک فر پیتزا به همراه یک سرآشپز به میهمانی دعوت کنید که پیتزاهایی که افراد سفارش میدهند را آماده کند. به پنیر علاقمند هستید؟ یک ایستگاه شگفتانگیز نیز برای پنیر در نظر بگیرید.
هزینه
هزینه منو مشابه هزینه بوفه یا برگزاری شام به سبک خانوادگی خواهد بود. میزان خدمات و هزینه آن تقریبا مشابه بوفه خواهد بود اما به خاطر داشته باشید که اگر ایستگاه های متعددی داشته باشید هزینه اجاره بالاتر خواهد بود.
نکات
چیدمان و پلان طبقه را در نظر داشته باشید و حتما سایر المانهای محیط مانند وسایل روشنایی، میز، صندلی و سایر موارد را در نظر بگیرید. فضا را حداکثر کنید که مردم بتوانند به راحتی اطراف میز حرکت کنند و بدون هیچ مشکلی به غذا و نوشیدنی ها دسترسی داشته باشند.
قوانینی که درباره نقاط دسترسی میهمانان در قسمت بوفه گفتیم را در نظر داشته باشید. همان قوانین در اینجا نیز صادق هستند. میهمانان باید بتوانند به راحتی به غذاها دسترسی داشته باشند. یک قانون سرانگشتی مناسب این است که برای هر 50 میهمان یک نقطه دسترسی در نظر بگیرید. پراگ توصیه میکند برای جشنی با 250 میهمان میتوانید سه ایستگاه متنوع داشته باشید. مثلا دو ایستگاه سلف سرویس، یک ایستگاه خوراک و یک ایستگاه با حضور سرآشپز.(با چند سرآشپز)
برگزاری شام عروسی به سبک کوکتل
آداب و رسوم را کنار بگذارید و خدمات مجلس را به سبک کوکتل برگزار کنید. سبکی متفاوت در منوی تالار عروسی ایجاد کنید این سبک با بسیاری از موضوعاتی که زوجهای جوان در هنگام برنامهریزی با آن مواجه میشوند مقابله میکند، مثلا محل نشستن مناسب برای افرادی که به نظر میرسد هیچ میزی برایشان مناسب نیست. پذیرایی به سبک کوکتل به این معناست که هیچ صندلی یا هیچ میز پرهیایویی یا … وجود نخواهد داشت. به جای آن میتوانید تمام شب برقصید، گپ بزنید و با بقیه میهمانان خوش بگذرانید و هروقت و هرجایی که دوست داشتید چیزهای کوچکی میل کنید ( یا پذیرایی با سینی انجام میشود یا روی میزهایی قرار میگیرد)
نکته مهم در اینجا این است که برای میهمانان طیف متنوعی از غذاها ارائه کنید، از جمله غذاهای بدون گیاه یا مناسب گیاهخواری، بدون لبنیات، بدون گلوتن و خلاصه برای هر کسی چیز مناسبی وجود داشته باشد.
نکات
قطعا مردم نمیخواهند برای چندین ساعت با یک غذا پذیرایی شوند، به همین خاطر ترکیبی از موادغذایی را ارائه کنید. منو را تغییر دهید و برای یک ساعت و نیم اول 5 آیتم مختلف سرو کنید و سپس برای ساعت بعدی یا ادامه میهمانی 5 آیتم متفاوت دیگر سرو کنید. علاوه بر این باید به نحوه پذیرایی و بشقابها نیز فکر کنید. صرفا به این خاطر که یک شام تمام عیار نمیدهید به این معنی نیست که در ارائه و پذیرایی نباید خلاقیتی به خرج دهید.
انتخاب منوی غذای تالار و باغ تالار بصورت دیس پرس
پذیرایی و منوی غذای تالار عروسی بصورت دیسپرس دقیقا به همان شکلی است که به نظر میرسد: همه افراد نشستهاند و بشقابهای بزرگ و کاسههای غذا در اطراف میز چیده شدهاند. دقیقا شبیه همان کاری که در خانه خود با خانواده خود میکنید. این سبک برای حالتی که میخواهید میهمانان برای شام بنشینند اما همه چیز به اندازه حالت قبلی رسمی نباشد یک گزینه عالی است. معمولا یک یا دو نوع پیشغذا وجود دارد و غذای اصلی میتواند شامل یک وعده پروتئینی و دو چیز جانبی یا چند وعده پروتئینی و چند وعده جانبی باشد.
هزینه و قیمت منو
طبق نظر کارشناس باید انتظار هزینهای 10 تا 30 درصد بیشتر از برگزاری شام به روش قبلی را داشته باشید زیرا موارد بیشتری در منو خواهید داشت و کنترل کمتری نیز روی میزان غذای میهمان ها دارید. قطعا نمیخواهید غذا کم بیاورید، پس همیشه بیشتر از مقدار کافی سفارش دهید.
توجه
نمی دانید چقدر غذا سفارش دهید؟ کارشناس پیشنهاد کرده است یک یا دو غذای مختلف برای پیشغذا و دسر و یک غذای بصورت مرغی به همراه دو غذای گوشتی به عنوان غذای اصلی و یا دو غذای پروتئینی. حداکثر 4 غذا برای این نوع منو درنظر بگیرید. البته توجه داشته باشید که انتخاب منوی غذای عروسی بر قیمت تالار عروسی تاثیر به سزایی دارد.
بروز رسانی: 20/آبان/1402